Film: Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry Potter and the Deathly Hallows, het zevende en laatste avontuur uit de Harry Potter filmreeks, is een
langverwacht filmavontuur, dat in twee delen in de bioscopen komt.

Deel 1 begint met Harry, Ron en Hermelien, die aan een levensgevaarlijke missie beginnen om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid: ‘de Gruzielementen’ te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaars wereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister.

De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen. En ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen levend.

Harry’s enige hoop is de Gruzielementen te vinden voordat Voldemort hen vindt. Maar terwijl Harry naar aanwijzingen zoekt, ontdekt hij een oud en bijna vergeten verhaal: de legende van de Relieken van de Dood. En als de legende waar blijkt te zijn, zou Voldemort de ultieme macht kunnen krijgen waar hij naar op zoek is.

Harry weet niet dat zijn toekomst al is bepaald door zijn verleden toen hij, op die noodlottige dag, ‘de Jongen die Jeweetwel Overleefde’ werd. Harry Potter is geen kleine jongen meer en komt steeds dichterbij de taak waarop hij zich al voorbereidt sinds de dag dat hij de deuren van Zweinstein binnen stapte: het ultieme gevecht met Voldemort.

Met Maarten, Wouter en mijn zus Janna naar Harry Potter and the Deathly Hallows in het Imax theater geweest. Ik kan er helaas niet meer dan een 7 van maken, het stuk met de tent duurt te lang.