Sneak Preview: The Town

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer. Een van hen is Doug MacCray (Ben Affleck), maar hij is niet uit hetzelfde hout gesneden als zijn collega’s. Doug heeft wel kans op succes gehad, een kans om niet in de criminele voetsporen van zijn vader te treden. Toch werd hij lid van een bende meedogenloze bankovervallers, die er trots op is dat ze alles kunnen stelen wat ze willen en er zonder kleerscheuren vanaf komen. De enige familie die Doug heeft, zijn zijn criminele vrienden, waaronder Jem (Jeremy Renner), die ondanks zijn gevaarlijke en snel ontvlambare karakter als een broer voor Doug is. Alles verandert echter tijdens een klus van de bende, wanneer Jem voor korte tijd een gijzelaar neemt: bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Wanneer ze ontdekken dat ze in Charlestown woont, wordt Jem nerveus en wil hij erachter komen wat ze heeft gezien. Doug weet waartoe Jem in staat is en onderneemt actie. Hij zorgt ervoor dat hij Claire ontmoet, die er geen idee van heeft dat hun ontmoeting niet toevallig is en dat deze charmante vreemdeling een van de mannen is die haar enkele dagen eerder hebben geterroriseerd. Terwijl hun relatie een gepassioneerde romance wordt, wil Doug een nieuw leven in een andere stad opbouwen. Maar met de FBI op zijn hielen en Jem die aan zijn loyaliteit twijfelt, realiseert Doug dat het niet eenvoudig zal zijn om dit voor elkaar te krijgen en, wat nog erger is, dat het Claire in levensgevaar brengt. OscarĀ®-winnaar Ben Affleck (‘Good Will Hunting’, ‘Gone Baby Gone’) regisseerde en speelde in ‘The Town’, een misdaad-thriller over overvallers en politie, vriendschap en verraad, liefde en hoop, en ontsnappen aan een verleden dat geen toekomst heeft.

De film The Town krijgt een 7.5. Op zich een prima film, alleen het einde beviel me niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *