Sneak Preview: Exit Through The Gift Shop

Het verhaal achter de grootste street artists van de wereld: Banksy, Shephard Fairey en Space Invader. En tevens de eerste speelfilm van Banksy. Een excentrieke Franse documentairemaker probeert Banksy, de Britse graffiti-artiest die sociaal-politieke statements maakt, te vinden en zijn vertrouwen te vinden. De documentaire krijgt een verrassende wending als Banksy de camera overneemt en een film maakt over deze ‘Mr. Brainwash’. Banksy laat door middel van kunst en interviews exclusieve beelden zien van ’s werelds beroemdste street artists en biedt een niet eerder gemaakt kijkje in de wereld van de meest beruchte graffiti-artiesten. 

De vertelstem is van de Britse acteur Rhys Ifans en het materiaal beslaat een periode van ongeveer tien jaar. Banksy zelf komt ook aan het woord en hij laat zich gelden als een bescheiden en af en toe enorm grappig mens. Langzaam maar zeker worden meer details bekend van een de meest onbekende subculturen.

De film  ‘Exit Through The Gift Shop’ en krijgt een zes. Vincent zat naast me te snurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *