Sneak Preview: Machete

“Machete” (Danny Trejo) is een Mexicaanse ex-politieagent met een voorliefde voor kapmessen. Tijdens zijn carrière kwam hij in aanraking met drugsbaron Torrez (Steven Seagal) die hem bedonderde, wat hem zijn baan kostte. Sinds zijn ontslag is Machete ondergedoken en werkt hij als simpele bouwvakker.

Hij wordt ingehuurd om een de corrupte Amerikaanse senator McLaughlin (Robert de Niro) om te leggen, maar tijdens de moordaanslag wordt hij zelf neergeschoten. Machete overleeft de schotwonden, en ontdekt dat McLaughlin zelf achter deze vuile zaak zat.

Vanaf dat moment dorst Machete naar wraak, daarbij uiteraard gebruikmakend van de enorme kapmessen waaraan hij zijn naam dankt. Hij krijgt daarbij hulp van een bende outlaws waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin), en zelfs McLaughlins dochter April (Lindsey Lohan). Gedurende zijn klopjacht door de Verenigde Staten ontstaat een steeds groter wordend leger van illegale Mexicanen die eindelijk kans zien hun frustraties te botvieren.

Laat er geen misverstand over bestaan: ‘Machete’ is absoluut bedoeld om te appelleren aan ons goed gevoel voor slechte smaak. Bloed vloeit, mensen worden genadeloos afgeslacht onder het uiten van slechte one-liners, enzovoorts. Cheech Marin speelt een priester met shotguns, dat soort werk.

In ‘Grindhouse’ (oftewel ‘Planet Terror’ en ‘Death Proof’) van Quentin Tarantino waren een paar zogenaamde trailers te zien. De meeste van deze neptrailers van niet bestaande films waren bedoeld als geintje, als persiflages op horror- en actiefilms. Ook was de “trailer” van ‘Machete’ te zien. Die sprak echter zo tot de verbeelding van alle fans dat de roep om die film te maken steeds luider werd.

Daar kon ‘Sin City’-regisseur Robert Rodriguez zich prima in vinden. Hij zelf zegt namelijk dat hij al vanaf 1983 met het idee voor ‘Machete’ rondliep, nadat hij acteur Danny Trejo leerde kennen. Een idee voor een leuke trailer bij ‘Grindhouse’ was dan ook snel gevonden. Overigens heeft Rodriguez al lachend aangekondigd ook meteen twee vervolgfilms te willen maken, getiteld ‘Machete Kills’ en ‘Machete Kills Again’.

De film Machete krijgt een dikke acht. Heerlijke gewelddadige humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *