Sneak Preview: El Secreto De Sus Ojos

Het Argentijnse drama ‘Secreto De Sus Ojos’ wordt verteld in flashbacks. Het is 1999 en de gepensioneerde strafpleiter Benjamín Espósito besluit een boek te schrijven over één van de vele zaken waar hij zich in zijn lange carrière mee bezig heeft gehouden. Hij heeft de zaak nooit met succes kunnen afsluiten en dit zit hem nog altijd dwars.

Espósito kreeg in 1974 de opdracht om de dader op te sporen van een brute moord op een jonge vrouw die tevens is verkracht. Samen met zijn aan alcohol verslaafde collega Pablo Sandoval en zijn nieuwe leidinggevende Irene Menéndez Hastings gaat hij op onderzoek uit. De zaak wordt een stuk ingewikkelder wanneer Espósito tijdens zijn zoektocht naar de dader stuit op de nodige tegenwerking van zijn collega’s en verliefd wordt op Hastings.

‘Secreto De Sus Ojos’ van regisseur Juan José Campanella ontving lovende reacties. De film werd in 2010 onderscheiden met een Goya Award, de belangrijkste filmprijs van Spanje, en ging niet veel later aan de haal met de Oscar voor beste buitenlandse film.

De film El Secreto De Sus Ojos krijgt een vijf; hij is veel te lang en te traag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *