Sneak Preview: Crime d’Amour

Thriller over de machtsstrijd bij een invloedrijke multinational van de Franse regisseur Alain Corneau. De charismatische Christine (Kristin Scott Thomas) gooit als directeur al haar charmes in de strijd om opdrachtgevers voor zich te winnen én het personeel te laten werken. Ze is ambitieus en houdt graag de controle over alles en iedereen. 

De jonge, intelligente Isabelle (Ludivine Sagnier) werkt nog niet zo lang bij het bedrijf, maar heeft een verantwoordelijke baan en voert graag de werkzaamheden uit die Christine haar opdraagt. Wat ze mist aan charisma en charme compenseert ze met inzicht en hard werken. Ze bewondert Christine en hunkert naar complimentjes en een succesvolle carrière binnen het bedrijf. Christine is ervan overtuigd dat ze invloed op Isabelle kan uitoefenen en sleept haar mee in een duister en pervers spel, waarin ze verleidt en vernedert, aanhaalt en afwijst. 

Als Isabelle dan een keer publiekelijk tot op het bot wordt afgebrand door Christine, wil ze eigenlijk maar een ding: wraak. Het probleem is echter dat iedereen van de vernedering weet, en dat Isabelle dus meteen de hoofdverdachte is, mocht er iets met Christine gebeuren. Dus verzint ze een list…

De film ‘Crime d’amour’ krijgt een 6.5. Hij is traag maar het verhaal is wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *