Film: Inception

Neefje Maarten heeft een week langer vakantie dan zijn broertjes; ik heb me opgeofferd om hem een dagje bezig te houden.
We zijn naar de film Inception geweest:

Leonardo DiCaprio speelt zakenman Cobb, die zich bezighoudt met een nieuwe techniek waardoor hij toegang krijgt tot andermans dromen. En wanneer je in iemands dromen kunt kijken, dan kun je hem natuurlijk ook zijn geheimen afpakken. Binnen de kortste keren zitten dan ook allerlei duistere figuren achter deze techniek aan. En dat leidt tot absurde confrontaties in de hoofden van de personages. Deze zijn op baanbrekende wijze vormgegeven door regisseur Christopher Nolan, want in iemands hoofd is alles mogelijk. Zo schotelt Nolan de kijker onder meer een stad voor die letterlijk op zijn kop komt te staan, evenals een gevecht in een hotelgang waarbij de regels van de zwaartekracht niet meer van toepassing zijn. 

Gouden regel om te overleven als anderen in je hoofd zitten is om nooit te denken aan een plek waar je ooit geweest bent. Je moet altijd nieuwe plaatsen blijven verzinnen, zodat anderen je niet kunnen vinden. Wanneer iemand bijvoorbeeld aan Parijs denkt, dan weet een belager ook hoe deze stad eruitziet – en dan kan die daar zijn voordeel mee doen. 

Met ‘Inception’ wordt duidelijk dat de regisseur van ingenieuze films als ‘Following’, ‘Memento’ en natuurlijk ‘The Dark Knight’ zijn reputatie als de nieuwe Hitchcock ook dit keer weer lijkt waar te maken.

De film Inception krijgt een 8.5. Eerst een beetje rommelig maar daarna ijzersterk. Ik was bang dat hij te moeilijk zou zijn voor Maarten – nee dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *