Sneak Preview: Five Minutes of Heaven

De maker van ‘Der Untergang’, Olivier Hirschbiegel, is terug met weer een historisch drama. Dit keer focust de regisseur zich op de strijd tussen katholieken en protestanten in Noord-Ierland. 

In februari 1975 schiet het 17-jarige UVF-lid Alistair Little (Liam Neeson) de katholiek Jimmy Griffin dood, voor de neus van zijn jongere broer Joe (James Nesbitt). Alistair wordt gearresteerd en zit een straf uit van twaalf jaar, terwijl Joe van zijn moeder de schuld krijgt voor de dood van zijn broer. 

33 jaar later organiseert een televisieprogramma een ontmoeting tussen Alistair en Joe in een huis in River Finn. Het ligt in de lijn der verwachting dat de waarheid boven tafel komt, dat de moordenaar berouw toont en dat het slachtoffer zijn gevoelens kwijt kan. Maar alles loopt net even anders. Joe zoekt namelijk naar vijf minuten van wraak, van erkenning.

De film Five Minutes Of Heaven krijgt een 7.5. Het gaat langzaam maar het knappe is dat er continu een spanningsboog aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *