Sneak preview: Dossier K

Commissaris Erik Vincke en zijn collega Freddy Verstuyft raken verwikkeld in een ingewikkelde zaak. Ze moeten op zoek naar Nazim Tahir, deze Albanees heeft vernomen dat zijn vader in Antwerpen vermoord is door leden van een vijandige clan. Nazim moet volgens de kanun, een oude Albanese gewoonte, de moordenaars van zijn vader vermoorden. Hij reist richting Antwerpen en neemt contact op met zijn peetvader Prenk Shehu.

Vincke en Verstuyft voelen niet de behoefte om de Albanese onderwereld in te duiken, maar als blijkt dat hun onderzoek dat van procureur Marcel Bracke kruist, wordt de zaak een stuk interessanter. Bracke onderzoekt namelijk de wapenhandel van de rivaliserende clan van Nazim. En dan slaat Nazim toe, hij voert zijn wraakactie op succesvolle wijze uit.

Interpol gaat op zoek naar Nazim en Vincke en Verstuyft kunnen hun zaak sluiten. Maar de twee vertrouwen het niet, er zijn wat hen betreft te veel onopgeloste raadsels. Nazim is op de vlucht geslagen en vangt een gerucht op: zijn vader zou onder één hoedje spelen met Bracke en is terecht vermoord, hij was namelijk een verklikker. Nazim gaat terug naar Antwerpen en zijn weg zal onvermijdelijk die van Vincke en Verstuyft kruisen.

De film Dossier K heeft van mij een zes gekregen; voor een Belgische film: goed gedaan; op wereldschaal: een vrij standaard film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *