Sneak Preview: L’Immortel

De gepensioneerde maffioso Charly Matteï (Jean Reno) is na een lange, gewelddadige loopbaan bij de Franse maffia in Marseille uit de misdaad gestapt. Hij geniet nu al drie jaar van het gezinsleven met zijn vrouw en kinderen. Maar de rust wordt wreed verstoord wanneer er een meedogenloze moordaanslag op hem wordt gepleegd.

Wonder boven wonder overleeft Matteï de aanslag. Hij realiseert zich dat zijn oude vijanden nog een rekening met hem te vereffenen hebben. In zijn ogen kan er maar één man zijn die het lef heeft om achter hem aan te komen, Tony Zacchia (Kad Merad). Matteïs zint op wraak en zet alles op alles om Zacchia terug te pakken.

‘The Immortal’ (‘L’Immortel’) is een genadeloze thriller die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De hoofdrol wordt vertolkt door de Franse acteur Jean Reno. Hiermee is hij, na komische uitstapjes in ‘The Pink Panther 2’ en ‘Couples Retreat’, weer helemaal terug in het genre waarmee hij ooit in ‘Léon’ zijn internationale doorbraak maakte, misdaad.

Ondanks de chaotische start krijgt de film L’Immortel toch nog een zeven; hij is uiteindelijk toch wel redelijk spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *