Sneak Preview: I Love You Phillip Morris

Steven Russell (Jim Carrey) lijkt zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben: naast een goede baan heeft hij een vrouw en kind die veel van hem houden. Wat zij niet weten is dat Steven eigenlijk homoseksueel is en dat hij het in zijn vrije tijd stiekem met mannen doet.

Na een ernstig ongeluk besluit Steven zijn dubbelleven niet langer geheim te houden voor zijn vrouw. Hij scheidt van haar en begint een vaste relatie met een man. Omdat Russell zo lang over zijn geheime leven heeft gelogen, is hij inmiddels een voortreffelijk leugenaar, wat hem in staat stelt zijn roeping te volgen om beroepsoplichter te worden. Dit gaat echter maar een beperkte tijd goed en Steven draait dan ook de gevangenis in.

Eenmaal in de cel komt Steven daar zowaar de liefde van zijn leven tegen: Philip Morris (Ewan McGregor), een schuchtere jonge homo, die in de cel zit omdat hij zijn huurauto niet had ingeleverd. In de gevangenis zet Russell al zijn regeltalenten in om te zorgen dat hij maar bij zijn geliefde Philip kan zijn. Zo gauw ze allebei vrijgelaten zijn, gaat Steven buiten Philip’s medeweten om nog verder dan voorheen in zijn oplichterspraktijken, om hun luxueuze levensstijl te kunnen bekostigen. Ook al zijn Steven en Philip dolgelukkig met elkaar, Steven neemt zulke grote risico’s dat hun geluk niet lang kan duren.


Het verhaal van ‘I Love You, Phillip Morris’ lijkt te bizar voor woorden, maar wat het helemaal ongelooflijk maakt is dat het allemaal echt gebeurd is! Philip Morris zelf heeft op de set advies gegeven; Steven Russel zit nog steeds in de gevangenis. Carrey’s rol als Steven Russell is zijn meest gewaagde ooit, maar toen hij het script van deze film las vond hij dat hij deze rol gewoon moest aannemen.

I love You, Phillip Morris krijgt een zeventje omdat de film in ieder geval onderhoudend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *