Sneak Preview: Kick-Ass

Wanneer de nerdy puber Dave Lizweski zich afvraagt waarom echte mensen nooit besluiten om superhelden te worden, leggen zijn vrienden uit dat de reden hiervoor logisch is: echte mensen hebben geen superkrachten, en daarom zouden ze geen schijn van kans maken tegen grote schurken. Dave denkt daar anders over; volgens hem heb je helemaal geen superkrachten nodig om een superheld te zijn. Hij besluit zelf de proef op de som te nemen en vindt zichzelf opnieuw uit als de gemaskerde superheld Kick-Ass!

Ook al is Dave zelf maar een onhandige slungel, toch gaat hij vermomd als Kick-Ass de straten op om tuig aan te pakken. En met succes: Kick-Ass wordt in de kortste keren een gigantische hit op YouTube en inspireert meerdere imitators, die de gemaskerde held bij willen staan in zijn strijd tegen onrecht. En zo krijgt Kick-Ass ineens gezelschap van helden als Red Mist, en het vader-en-dochter team van Hit-Girl en de als een soort Batman uitgedoste Big Daddy.

Topcrimineel Frank d’Amico is niet zo blij met al die kleurrijke superhelden, aangezien ze meerdere van zijn deals dwarsbomen. De gangsterbaas wil deze nephelden dan ook echt laten ombrengen, om een signaal uit te zenden. En ineens wordt het superheldenbestaan menens als Kick-Ass, Red Mist, Hit-Girl en Big Daddy verzeild raken in een strijd op leven en dood met de meest gevreesde schurk van heel New York!

Kick-Ass is gebaseerd op de gelijknamige comic van Mark Millar, de man die ook onder meer ‘Wanted’ bedacht.

De film Kick-Ass krijgt van mij een acht; mooi gemaakt, humor, leuk verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *