Sneak Preview: The Road

In een post-apocalyptisch Amerika probeert een vader samen met zijn jonge zoon te overleven. Samen hopen zij naar het zuiden van het land te geraken, omdat zij gehoord hebben dat daar nog leefbare gebieden zijn.

Maar om daar te komen moeten zij honderden kilometers afzien, en het is maar de vraag of deze vader en zoon de barre tocht zullen overleven; overal schuilt gevaar, want sinds de apocalyps denken de meeste mensen alleen aan zichzelf en aan het redden van de eigen huid. Daarom is vrijwel niemand meer te vertrouwen. In het bijzonder moeten de vader en de zoon oppassen voor de bendes doorgedraaide overlevenden die uit pure wanhoop kannibalen zijn geworden.

Soms denkt de vader terug aan de betere tijden, toen hij nog samen met zijn vrouw was en zijn zoon zijn onschuld nog niet had verloren. Maar die tijd lijkt nu lang geleden. Zijn zoon beschermen is alles wat nu nog telt voor de vader.

Wie bekend is met het werk van ‘No Country For Old Men’-schrijver Cormac McCarthy weet dat er van hem geen vrolijkheid valt te verwachten. Deze Amerikaanse auteur probeert zich in zijn romans regelmatig te verdiepen in de slechtheid van de mens. ‘The Road’ is daarop geen uitzondering: constant lijken de vader en de zoon verloren zielen tegen te komen die alle hoop hebben verloren.

Nogal traag, The Road krijgt een zes.