Sneak Preview: A Single Man

George (Colin Firth) is een Britse leraar die na de dood van zijn partner Jim (Matthew Goode) probeert zijn verdriet te verwerken. Zijn beste vriendin Charley(Julianne Moore) is in deze rouwperiode zijn steun en toeverlaat. Charley heeft echter ook haar eigen problemen, want deze eens zo oogverblindend mooie vrouw heeft moeite met het feit dat ook zij een dagje ouder wordt. 

Tijdens zijn verdriet gaat George gewoon door met lesgeven aan de universiteit van Los Angeles en zo leert hij de jonge student Kenny (Nicholas Hoult) kennen. Deze jongeman ziet veel van zichzelf terug in zijn professor en zo ontwikkelt zich een opmerkelijke verstandhouding tussen de twee. 

Met deze in de jaren zestig gesitueerde verfilming van Christopher Isherwood’s roman ‘A Single Man’ waagt modegoeroe Tom Ford zich op het regisseurspad. Dat is hem blijkbaar goed gelukt aangezien Colin Firth onder regie van Ford meteen zo’n indrukwekkende acteerprestatie neerzette, dat hij er op het festival van Venetië met de prijs voor Beste Acteur vandoor ging.

A Single Man krijgt van mi j een zeven.