Sneak Preview: The Lovely Bones

Nadat Susie Salmon (Saoirse Ronan) op veertienjarige leeftijd vermoord wordt, probeert zij vanuit het hiernamaals haar familie te helpen om de dader te vinden. Susans ouders blijken echter zo verscheurd te zijn door verdriet en wraakgevoelens dat het ze niet lukt om de dader te pakken te krijgen. Eerst weigeren ze zelfs te geloven dat Susie dood is, want haar lichaam wordt nooit teruggevonden.

Vader Jack (Mark Wahlberg) denkt dat buurman George Harvey (Stanley Tucci) wel eens de moordenaar zou kunnen zijn, maar kan geen bewijs vinden. Wanneer detective Len Fenerman (Michael Imperioli) zich met de zaak gaat bemoeien, lijkt er even schot in te zitten maar wederom loopt het onderzoek vast en nog steeds is er onvoldoende bewijs tegen de zonderlinge hoofdverdachte Harvey.

Nadat Peter Jackson met het succes van ‘The Lord of the Rings’ en ‘King Kong’ één van ’s werelds succesvolste filmmakers werd, besloot hij met deze verfilming van het succesvolle gelijknamige boek van Alice Seobold een film te maken die meer in de lijn van zijn oudere film ‘Heavenly Creatures’ lag: een film waarin het minder om spektakel en meer om drama draait en waarin uiteengezet wordt waarom goed en kwaad soms niet zulke zwart-witte begrippen zijn als ze lijken.

De film The Lovely Bones krijgt een zeven en een half.