Sneak Preview: Up In The Air

Ryan Bingham (Clooney) is een man met een wel heel vreemde hobby: hij verzamelt zoveel mogelijk ‘frequent flyer miles’, de spaarpunten die je kunt krijgen als je regelmatig vliegt. Bingham is vastbesloten om als zevende persoon ter wereld tien miljoen van die miles bij elkaar te sparen, en de vliegfanaat is al hard op weg. Hij moet voor zijn werk namelijk erg veel vliegen: Bingham werkt als management-consultant die overal in heel Amerika wordt ingevlogen als er massa-ontslagen plaats moeten vinden. Dan moet Ryan de ontslagen werknemers het slechte nieuws vertellen, om ze vervolgens wijs te maken dat ze dit ontslag juist positief moeten opvatten en als een uitdaging moeten zien.
Dat hij met zijn werk talloze andere mensen werkeloos maakt kan Ryan echter niks schelen, het enige wat voor hem telt is zoveel mogelijk vliegen om maar die tien miljoen spaarpunten bij elkaar te krijgen. Ook al heeft Bingham amper een sociaal leven op de grond, dat maakt hem weinig uit: hij voelt zich op zijn gemak als hij hoog in de lucht zit.

Bingham’s wereld dreigt echter in te storten wanneer hij de betweterige Natalie als nieuwe collega krijgt. Deze pinnige jongedame legt aan de baas uit dat je mensen ook via de webcam kunt ontslaan, zodat Ryan en zijn collega’s niet meer heel Amerika rond hoeven te vliegen. Natalie is wel het laatste wat Ryan kan gebruiken in zijn missie om zijn tien miljoen vliegpunten bij elkaar te sparen. Daarnaast begon Ryan het vliegen nóg leuker te vinden sinds hij tijdens meerdere tussenstops de spannende Alex tegen het bevallige lijf loopt.

Na het ietwat frivole ‘Juno’ keert regisseur Jason Reitman met zijn derde film ‘Up in the Air’ weer terug naar de zwarte humor die ook zijn debuutfilm ‘Thank You For Smoking’ kenmerkte. George Clooney speelt met Ryan Bingham een rol die deze eeuwige vrijgezel wel heel erg op het lijf geschreven is, wat de film nog een extra dimensie geeft.

De film Up In The Air gaat uit als een nachtkaars, een vijf.