Sneak Preview: Creation

Charles Darwin. Iedereen is kent de baanbrekende evolutietheorie van deze natuurfilosoof, maar zijn boeiende levensverhaal is minder bekend.

Als Darwin in 1859 met zijn evolutietheorie op de proppen komt wordt hij van alle kanten beschuldigd van godslastering. Hoe haalt hij het in zijn hoofd om te zeggen dat de dieren in deze wereld zichzelf grotendeels hadden geschapen? En dat de mens van de aap afstamt? Dat komt gedeeltelijk omdat Darwin op het moment dat hij zijn theorie├źn begint te ontwikkelen danig van zijn geloof gevallen is: wanneer zijn dochter Annie op slechts tienjarige leeftijd overlijdt, begint Darwin ernstig te twijfelen aan het bestaan en de macht van God. Dit geeft hem vervolgens de overtuiging om zijn manuscript ‘On The Origin of Species’ te schrijven.
Als het af is legt hij het eerst aan zijn vrouw Emma voor, die niet weet wat ze hiermee aan moet; Emma is namelijk een zeer gelovige vrouw. Daarom maakt Charles uit dat Emma moet besluiten wat er moet gebeuren met ‘On The Origin of Species’: naar de prullenbak, of naar de uitgever.
Haar keuze is bekend, maar daar ging wel het een en ander aan vooraf.

Na een reeks prima films in de sneak is Creation saai, saai, traag, traag en nog eens traag saai. 4.