Sneak Preview: New York, I Love You

New York is een stad die al eeuwenlang een bron van inspiratie vormt voor creatievelingen van over de hele wereld. Deze film is één grote lofzang op deze fascinerende maar vooral ook hectische metropool.

Deze ode aan The Big Apple is gemaakt door talloze grote en minder grote regisseurs en acteurs, die stuk voor stuk in korte filmpjes over liefde en de grote stad New York snel ter zake komen. Klinkt bekend? Ja natuurlijk, want drie jaar voor het uitkomen van ‘New York, I Love You’ verscheen al de film ‘Paris, Je t’aime’, die eveneens bestond uit een verzameling korte filmpjes over liefde in een wereldberoemde stad. ‘New York, I Love You’ is als Amerikaanse tegenhanger dan ook een soort van vervolg op deze ode aan Parijs.

De verschillende verhalen spelen zich in verschillende stadsdelen af, en zo valt te zien hoe New Yorkers van Brooklyn tot Manhattan maar ook in Central Park met de liefde te maken krijgen.

New York, I Love You is niet echt boeiend, ben twee keer in slaap gevallen. 3.