Sneak Preview: A Film With Me In It

Mark is een geboren loser. Met zijn acteercarrière wil het niet vlotten, hij is achter met de huur, zijn vriendin staat op het punt hem te verlaten, en de huisbaas (gespeeld door de vader van popsterretje Lilly Allen) is een bullebak die de vele mankementen aan het huis pas wil verhelpen als er betaald wordt. Op een dag krijgt Marks lijdensweg een hels vervolg wanneer kort na elkaar drie huisgenoten én een hond bij bizarre ongelukjes om het leven komen. Vriend Pierce, alcoholist en would-be scenarioschrijver, weet raad. Maar niet heus. Met Pierce’s hulp werkt Mark zich steeds verder in de nesten.

Deze Ierse zwarte komedie heeft twee grote troeven: twee geweldige hoofdrolspelers (vooral Moran, bekend uit Shaun of the Dead, leeft zich uit) én een krankzinnige keten van noodlottige gebeurtenissen en toevalligheden. Regisseur Ian Fitzgibbon zoekt het in de overdrijving, ook visueel, maar dan wel met behoud van de heerlijk druilerige atmosfeer die het tweetal omringt. Goed vergelijkingsmateriaal? Denk ergens tussen Shaun of the Dead en Shallow Grave.

Een prachtige zwarte film, ik heb erg genoten. Acht.