Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry vermoedt dat er gevaar schuilt binnen de muren van Hogwarts, maar Dumbledore is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste strijd die snel nadert. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Dumbledore schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in; de argeloze Professor Horace Slughorn, die goede connecties heeft en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Intussen krijgen de studenten met een tegenstander van een heel andere orde te maken. Hun hormonen spelen hun namelijk parten. Terwijl de romantiek in de lucht hangt, houdt één student zich op de vlakte. Hij wil koste wat kost zijn plan trekken, al is dat een duister plan. Zweinstein zal nooit meer hetzelfde zijn.

Na de apenheul stond nog de film Harry Potter and the Half-Blood Prince op het programma voor de twee oudste neefjes Maarten en Wouter. Mamma Janna ging ook mee.
We hebben de film in het Imax theater bij Amsterdam ArenA bekeken, grootbeeld dus. De eerste minuten zijn in 3D, brilletje op. De film is spectaculair en er zitten scenes in die exact overeen komen met hoe ik het gelezen heb in het boek, goed gedaan dus. Maar wat je in de kritieken hoort klopt ook: er is geen echt verhaal van voor naar achter, het is een ’tussenfilm’.
Desondanks een acht.