Ik heb een iPhone!

Sinds een jaar heb ik als telefoon de HTC Touch Diamond met Windows Mobile als besturingssysteem. Daar was ik op zich redelijk tevreden mee, ik kan synchroniseren tegen mijn mailserver, kan er allerlei programma’s op zetten, kan ermee internetten en zelfs bellen.

Maar zoals zo vaak bij Windows gaat het op een gegeven moment bergafwaarts en begon ik me steeds meer te verdiepen in de iPhone, zeker nu er een nieuwe versie van het operating systeem uit is en snellere hardware uitgebracht is. Een probleem blijft de macht en willekeur van Apple over de applicaties die je mag installeren, maar daar heb ik me overheen gezet.

Wat een verademing, een telefoon die gewoon goed werkt, makkelijk te bedienen is, leesbaar is (ik word ook ouder), en waarvoor een sloot prima goedkope applicaties te krijgen is.
En voor de applicaties die Apple niet goedkeurt is er altijd nog Cydia waar je van kan downloaden nadat je je iPhone gekraakt hebt 😉