Midzomergrachtfestival 2009

Vorig jaar hebben we om een of andere reden het midzomergrachtfestival in Utrecht gemist, het was was een week vervroegd maar dat was langs ons heen gegaan. Het festival is een jaarlijks “eigentijds homocultureel evenement waarin het homoseksuele element nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is”. Een week lang zijn er dan allerlei evenementen in de de stad.

Dit jaar zijn we naar het slotfeest geweest; eerst naar de film Angels and Demons en daarna door naar Dom plein dat was omgebouwd tot een podium. Toen wij kwamen stond Karin Bloemen te zingen, en ze had de stemming er goed in zitten.

Het was helaas al snel afgelopen, daarna zijn we doorgelopen naar een van de lokaties waar de slotfeesten worden gehouden en zijn we terechtgekomen in de Winkel van Sinkel. Het was er ontstellend druk, maar de sfeer was uitstekend met lekkere vorige eeuwse muziek. We waren wel een van de oudsten geloof ik…

Het slotfeest wordt op meerdere lokaties gehouden, ik ben na de Winkel van Sinkel naar huis gegaan, Vincent is nog even bij Tivoli naar binnen geweest, maar dat was toch minder leuk dan de Winkel van Sinkel.