Film: Slumdog Millionaire

Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai, besluit mee te doen aan de Hindi versie van het televisie programma ‘Weekend Millionairs’. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen rupies te winnen met nog één vraag te gaan. In de pauze van het programma wordt hij gearresteerd op verdenking van oplichting. De politie kan niet geloven dat een jongen zoals hij dergelijke kennis kan bezitten. Is het A: hij speelde vals, B: hij had geluk, C: hij is een genie of D: het is het lot? Wat volgt is een reis naar het verleden van Jamal en alles wat hij heeft moeten doorstaan om aan de spelshow mee te kunnen doen.

Slumdog Millionaire is gewoon een hardstikke leuke en indrukwekkende film. Aanrader.
Ik had deze film helaas in de Sneak gemist (ik kon niet); vandaag heb ik het ingehaald.