Film: Milk

In 1970 leidt Harvey Milk (Penn) een onopvallend burgerbestaan, in New York. Hij is veertig en nog gewoon in de kast. In een metrostation pikt hij een hippie (Smith) op, en met hem opent hij een winkel in San Francisco in wat al snel het bruisende (en door politie en politici vervolgde) hart wordt van de homo-gemeenschap. Als openlijk homoseksueel stadsbestuurder botst hij met Dan White (Brolin), katholiek gezinshoofd, oud-politieagent en volgens Milk heimelijk homoseksueel. Regisseur Van Sant leverde voor zijn doen een tamelijk conventionele film af, vakkundig en gebalanceerd, maar artistiek toch ook wat teleurstellend.

Ik had nog nooit van Harvey Milk gehoord – toch wel erg eigenlijk. Maar ja, ik probeer het goed te maken door de film Milk te gaan bekijken (in de Springhaver).
Ik weet nu wie Harvey Milk is, maar een echt geweldige film was het niet; ben wel blij dat ik hem gezien heb.