Film: Eleven men out

Het is dinsdag, maar geen sneak vandaag.
In Rotterdam wordt elke maand een film vertoond in de Lantaarn die iets moet homosexualiteit te maken heeft. Aan een bekende rotterdammer, of iemand die iets voor de Rotterdamse homobeweging gedaan heeft wordt gevraagd een film te programmeren.

Dit keer was Vincent gevraagd een film te programmeren en hij heeft gekozen voor Eleven Men Out. Om in de sfeer van de sneaks te blijven heeft Vincen deze film mede gekozen omdat hij hem zelf nog niet gezien heeft.

Het is een IJslandse film die gaat over voetballer die op een gegeven moment uit de kast komt en vertelt dat hij homo is. Dat kost hem zijn plaats in het elftal.
Hij laat zich niet kisten en gaat bij een andere ploeg spelen waar al andere homo’s spelen. Het gaat goed met de ploeg, ze stijgen redelijk in de ranglijst. Alleen de manier waarop – veel ploegen willen niet tegen ze spelen…

De meningen over de film waren in de trand van ‘leuk gezien te hebben maar geen topper’.