Sneak Preview: Leatherheads

Clooney speelt Jimmy ‘Dodge’ Connolly, een charmante, vrijpostige footballheld die vast van plan is om zijn team van knok-kroegen naar volgepakte stadions te leiden. Maar als de spelers hun sponsor kwijtraken en de hele competitie dreigt in te storten, overtuigt Dodge een collega-football-ster Carter Rutherford (John Krasinski), om zich bij zijn zootje ongeregeld aan te sluiten.
De aanvoerder hoopt dat hij met zijn laatste zet de worstelende sport zal helpen om eindelijk de aandacht van het land te trekken.

Lexie is leerling-journalist die het grote werk mag doen. Ze is een gehaaide verslaggeefster die vermoedt dat er hiaten zitten in Carters oorlogsverhaal. En terwijl zij daarnaar op zoek is strijden de twee teamgenoten buiten het veld om haar grillige genegenheid.

Wanneer de nieuwe prof-footballsport steeds minder gaat lijken op de rustige sport die hij kende en liefhad, moet Dodge vechten om zijn jongens bij elkaar te houden én om het meisje van zijn dromen te krijgen. Hij komt tot de verrassende ontdekking dat de speltactiek in de liefde en in het football veel overeenkomsten hebben. Toch heeft hij één manoeuvre die hij voor de vierde speelperiode bewaart.

Leatherheads is een lange redelijk onderhoudende film; leuk om gezien te hebben.