Sneak Preview: Zomerhitte

Fotograaf Bob verliest zijn vriendin, Jara, bij een terroristische aanslag in Afghanistan. Ruim een jaar later maakt hij op Texel een fotoreportage. Op het strand ontmoet hij Kathleen, een beeldschone geschiedenisstudente, die in de plaatselijke disco werkt voor een louche, oude man, met de bijnaam ‘De Mummie’. Een man die ook op het eiland vertoeft, een zekere Frederico Federici , waarschuwt Bob voor de Mummie en voor Kathleen.Vanaf het eerste moment dat Bob haar ontmoet is hij in de ban van deze mysterieuze, vrijgevochten vrouw. Ze is ontwapenend en ongrijpbaar tegelijkertijd.
Onopvallend probeert Bob haar te volgen. Is zij net als hij – ook verliefd? Of gebruikt ze hem alleen maar voor haar duistere praktijken met de ongure maffia types die op het eiland rondhangen? Is dit ware liefde of is het een nachtmerrie?

Ik vond Zomerhitte een leuke film, al kreeg ik de indruk dat anderen het maar niks vonden. Wat mij betreft wel een 7 waard.