Sneak Preview: Charlie Wilsons war

In december 1979 vallen de Russen Afghanistan binnen en raken in een bloedige strijd verwikkeld met Afghaanse vrijheidsstrijders, de moedjahedien. De CIA steunt in het geheim de moedjahedien om de strijd gaande te houden. Ze doen dit vanuit de Koude Oorlog-logica dat iedere vijand van de Russen een vriend van Amerika is.Charlie Wilson is een Amerikaans congreslid, hij heeft een reputatie als rokkenjager en dronkelap, maar weet als geen ander het politieke spel te spelen. Als hij hoort dat de moedjahedien vechten met wapens uit de Eerste Wereldoorlog besluit hij zich voor hun zaak in te zetten. Tegen de wil van de CIA weet hij het budget voor Afghanistan met honderden miljoenen dolars te verhogen. Hij slaagt erin om het leger van Afghaanse herders om te vormen tot een modern leger van soldaten met een heilige missie, die uiteindelijk de Russen uit Afghanistan verjagen.

Alweer een prima film: Charlie Wilson’s war. De film is in het begin wat rommelig, maar zodra je in de gaten krijgt wat er speelt, wordt de film leuk.
Een film met veel sterren, maar de beste rol is toch duidelijk de bijrol die Philip Seymour Hoffman speelt.
Alweer een aanrader dus.