Florida dag 4

Vandaag stond de dag in het teken van de ruimtevaart, we zijn ’s ochtends bijtijds, na een ontbijt bij Sizzler, naar het Kennedy Space Center gereden – een rit van ongeveer een uur en een kwartier.
Daar aangekomen bleek er een keuze te zijn tussen een gewone tour over het terrein, en een close-by tour. Die laatste tour is pas sinds enkele weken weer in gebruik sinds het 11 september gebeuren.
Wij hebben de close-by tour genomen en (de opbouw van) onderdelen van het ISS van dichtbij kunnen zien. Ook zijn we vlak langs het lanceerplatform gereden.

Al met al was er teveel te zien voor 1 dag; bovendien zijn de kaartjes 2 dagen geldig, dus we besloten om morgen nogmaals te gaan om de imax films te bekijken en naar het Astronaut Hall of Fame te bezoeken.
We werden wel gewaarschuwd om vooral eerst op internet te kijken, het zou kunnen zijn dat de boel gesloten is vanwege Jeanne. We zagen onder andere al dat men onderdelen van het ISS aan het inpakken waren ter bescherming tegen de tropische storm.
Overigens was de schade van voorgaande stormen, onder andere Francis, nog overduidelijk aanwezig. De planning is dat in maart 2005 weer een space shuttle de ruimte in gaat, maar men vreest vertraging, onder andere door de stormen.

Op de terugweg hebben we gegeten bij Magic Mining – lekkere prima spare ribs.